Latinica | English

 

 

Zajednički sastanak CILAP projekta, misije Svjetske banke i geodetskih uprava

CILAP | 31.1.2017.

Koordinacija aktivnosti i predstavljanje rezultata CILAP projekta

U sklopu misije predstavnika Svjetske banke (SB) u okviru projekta Registracije nekretnina (RERP), 30. januara/siječnja 2017 u Sarajevu održan je redovni zajednički sastanak donatora koji potpomažu razvoj zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini, predstavnika Svjetske banke, Federalne uprave za geodetske i pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine (FGU) i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske (RGU).

Predstavnici SB su predstavili njihove nalaze u vezi implementacije RERP i zajedno sa GU definisale sljedeće korake, uključujući i restruktuiranje projekta, u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata.

Direktorica CILAP projekta g-đa Anđa Zimić je informisala SB tim o glavnim ciljevima u period do 2019 i ukratko predstavila rezultate projekta tokom 2016 godine. Vođa tima Svetske banke g-din Camille Bourguignon izrazio je izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatima u okviru CILAP projekta i istakao njegov značaj za uspešno sprovođenje projekta Registracije nekretnina.

Ključne reči: svetska banka  

Galerija fotografija