Latinica | English

 

 

Sastanak Upravnog odbora CILAP projekta

CILAP | 31.1.2019.

Razmatranje Godišnjeg izveštaja o napretku za 2018 i Godišnjeg radnog i vremenskog plana za 2019 godinu

Deveti sastanak upravnog odbora CILAP projekta održan je u Trebinju 31. januara/siječnja 2019. godine uz prisustvo članova upravnog odbora (UO) iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (FGU), Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RGU), CILAP i Švedske ambasade u Bosni i Hercegovini (BiH).

Učesnici sastanka Upravnog odbora su bili Bosiljka Predragović, direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske (RGU), Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije BiH (FGU), Anders Lundquist, zamjenik generalnog direktora Läntmateriet-a (švedska uprava za kartografiju, katastar i upis prava), koordinatori CILAP projekta Stojan Jungić, RGU i Denis Tabučić, FGU. U ime Švedske Ambasade sastanku su prisustvovali g-đa Marie Bergström, savjetnik i g-din Nedim Bukvić, službenik odgovoran za CILAP projekat.

U cilju jačanja saradnje, razmjene iskustava i koordinacije aktivnosti, sastanku su prisustvovali Knut-Arne Gjertsen, zamjenik generalnog direktora Kartverket-a (Norveška geodetska uprava), Kåre Kyrkjeeide, šef odjeljenja za međunarodnu saradnju Kartverket-a, Maria Lodin, menadžer norveškog donatorskog projekta u BiH , Zoran Milovanović, rukovodilac norveškog donatorskog projekta u RGU i drugi. Maria Lodin je predstavila rezultate projekta u 2018. godini i naglasila značaj saradnje sa CILAP projektom.

Sastanak UO CILAP je otpočeo prezentacijom Godišnjeg izvještaja o radu i napretku za 2018. godinu od strane direktorice projekta Andje Zimić i koordinatora, Stojana Jungića i Denisa Tabučića u kojoj su prikazani najvažniji rezultati u okviru svake komponente, a zatim je predstavljen Radni i vremenski plan za 2019. godinu.

Prezentacija je pokrenula plodnu diskusiju među svim učesnicima, dajući mnoge korisne komentare i ideje kako na najbolji način iskoristiti pozitivan uticaj projekta na celokupnu zemljišnu administraciju i građane BiH.

Svi učesnici sastanka izrazili su svoje veliko zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom i rezultatima CILAP projekta i zaključili da je podrška koju projekat pruža izuzetno važna ne samo za razvoj geodetskih uprava kao neposrednih učesnika, već i za unapređenje čitavog sistema zemljišne administracije u BiH, a samim tim će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju, održivom tržištu nepokretnosti, održivom korišćenju zemljišta, i pristupanju EU što i predstavlja opšti razvojni cilj projekta

Nakon toga je razgovarano o rezultatima evaluacije CILAP projekta, potrebom za obezbeđivanje održivosti postignutih rezultata i mogućnostima za nastavak projekta nakon 2019. godine.

Ključne reči: upravni odbor  projekat  cilap  

Galerija fotografija