Latinica | English

 

 

Razvoj ljudskih resursa

CILAP | 4.4.2019.

Sinergija CILAP i norveškog donatorskog projekta

U skladu sa planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 02-04.04.2019.godine, u Mostaru, održana je radionica u okviru koje je nastavljen rad na izgradnji kapaciteta vezano za ljudske resurse (HR) davanjem podrške implementaciji HR strategija geodetskih uprava.

Ovo je prva radionica koja je održana zajedničkim naporima CILAP i norveškog donatorskog projekta a u cilju osiguranja održivosti do sada postignutih rezultata u polju HR. Radionicu su vodili stručnjaci iz norveške uprave za kartografiju, Kartverket-a, Hans Petter Karlsen, direktor odeljenja za ljudske resurse i Anne Kristin Frivold, savjetnik u istom odjeljenju.

Stručnjaci su održali prezentacije o Kartverket-u i poziciji odjeljenja za ljudske resurse , o šest paradoksa HR, strateškom upravljanju kompetencijama, iskustvima Kartverket-a i upravljanju konfliktima.

Grupni praktični rad predstavnika geodetskih uprava je uključio prezentaciju i evaluaciju trenutnog stanja u pogledu HR primjenom šest paradoksa i vežbom za strateško upravljanje kompetencijama.   

Svi učesnici su ocjenili da je radionica bila izuzetno korisna i izrazili su želju za organizacijom još radionica na temu ljudskih resursa i upravljanja konfliktima.

Sinergija CILAP i norveškog donatorskog projekta se pokazala kao izuzetno korisna, a angažovanjem stručnjaka iz Norveške je omogućeno da geodetske uprave, osim švedskih, sagledaju i norveška iskustva.

Zajednički je zaključak da bi ovakav vid saradnje trebalo dalje razvijati i u svim drugim oblastima u kojima CILAP i norveški donatorski projekat podržavaju unapređenje zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Ključne reči: ljudski resursi  

Galerija fotografija