Latinica | English

 

 

Izlazna faza CILAP projekta

CILAP | 11.5.2019.

Pregled i preporuke za unapređenje projektnog dokumenta

U cilju doprinosa donošenju strateške odluke u vezi procesa za izlaznu fazu CILAP projekta, predviđenu za period 2020-2021 (opciono 2022), stručnjak za zemljišnu administraciju  Mykhailo Cheremshynskyi je u periodu od 6-10. maja 2019. godine bio u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete konsultant je obavio razgovore sa direktorima i predstavnicima Federalne uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU), Republičke uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i CILAP projekta u cilju kratke evaluacije dosadašnjih rezultata i procjene uticaja aktivnosti predviđenih projektnim dokumentom za izlaznu fazu CILAP projekta na održivost ostvarenih rezultata.   

Na zajedničkom sastanku sa Švedskom Ambasadom održanom 10. maja konsultant je dao svoje mišljenje da su dosadašnji rezultati odlični ali je u cilju obezbeđivanja njihove održivosti neophodno sprovesti izlaznu fazu projekta. Po njegovim rečima projektni dokument za izlaznu fazu verno odslikava potrebe geodetskih uprava i vrlo dobro opisuje načine za ostvarenje zacrtanih ciljeva u saradnji sa svim zainteresovanim stranama. Izneo je svoja zapažanja i prijedloge za poboljšanje dokumenta.

Usaglašen je zaključak da je izlazna faza CILAP projekta neophodna i dogovoreni su modaliteti za nastavak procedure odobrenja projektnog dokumenta.

Ključne reči: cilap  ambasada švedske  projekat  

Galerija fotografija