Latinica | English

 

 

Obilježen nacionalni dan Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini

CILAP | 6.6.2019.

Dana 06.06.2019. godine obilježen je nacionalni dan Kraljevine Švedske, najveći državni praznik i dan velikog ponosa građana Švedske.

Tim povodom je u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine organiziran koktel prijem čiji domaćin je bio ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, gosp. Anders Hagelberg.

U svojem obraćanju prisutnim znanicama, ambasador Hagelberg je naglasio izvrsne dugogodišnje diplomatske odnose između Kraljevine Švedske i Bosne i Hercegovine, te da je Švedska je odlučna i predana pružanju podrške BiH u nastavku reformskih procesa na putu ka EU integracijama čime je predstavio neke od tekućih ciljeva i aktivnosti djelovanja Švedske vlade u Bosni i Hercegovini.

Prijemu su ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove prisustvovali gosp. Željko Obradović, direktor uprave,  gosp. Denis Tabučić koordinator CILAP projekta u Federaciji BiH, gđa. Andja Zimic, direktorica CILAP Švedskog donatorskog projekta, te uposlenice uprave angažirane putem sredstava Švedskog donatorskog projekta poimenično  Jelena Zelić i Edina Behić.

Ključne reči: ambasada švedske  

Galerija fotografija