Latinica | English

 

 

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove uz podršku CILAP projekta dobitnik međunarodne Energy Globe nagrade

CILAP | 4.7.2019.

Doprinos očuvanju životne sredine

Nagrada

Izuzetno nam je zadovoljstvo da možemo da objavimo da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), za aktivnosti koje se odvijaju u okviru podkomponente CILAP projekta za zaštitu životne sredine, ovogodišnji dobitnik nacionalne Energy Globe nagrade za Bosnu i Hercegovinu.  

Energy Globe je u ovom trenutku najprestižnija nagrada za zaštitu životne sredine u svijetu. Razlikuje projekte na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou koji čuvaju energetske resurse, koriste obnovljive izvore ili izvore koji ne emituju štetna isparenja.

Razvoj sistema zaštite životne sredine doprinosi poboljšanju upravljanja životnom sredinom, pružajući poboljšane, pristupačnije i pouzdanije informacije o trenutnom korištenju zemljišta, imovinskim pravima i planiranju korištenja zemljišta. Rezultati projekta u vidu dostupnijih i pouzdanijih informacija o korišćenju zemljišta i imovinskim pravima otvaraju mogućnosti za dalji razvoj i implementaciju politika koje imaju za cilj poboljšanje životne sredine.

Razvoj transparentnog, modernog tržišta nekretnina kroz kreiranje javno dostupnog registra prodajnih cijena, u okviru CILAP komponente 3, daje vlasnicima jasnu i tačnu sliku o vrijednosti imovine. To im omogućava da prepoznaju važnost kultivacije i sprečavanja degradacije zemljišta. Gravimetrijska mjerenja u okviru Komponente 4 će doprinijeti istraživanjima vezanim za klimatske promjene, prirodne katastrofe i druge pojave koje imaju veliki uticaj na društvo.

https://www.energyglobe.info/bosniaandherzegovina2019?cl=en&id=21440

Datoteka (pdf) BosniaAndHerzegovina_NationalEnergyGlobe2019.zip

Ključne reči: projekat  cilap  

Galerija fotografija