Latinica | English

 

 

Radionica „Praćenje implementacije i podrška za dalji razvoj Registra cijena nepokretnosti“

CILAP | 22.8.2019.

U skladu sa planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 19-23. augusta/kolovoza 2019. godine, u Laktašima, održana je radionica u okviru komponente 3: Podrška uspostavi Registra Cijena nekretnina.

Radionicu je vodila gđa. Marija Rašković, stručnjakinja iz Srbije i gosp. Söderblom Hans, stručnjak iz Švedske iz ove oblasti. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa CILAP projekta iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske.

Prvi dio radionice započeo je prezentacijama analiza stambenog tržišta od strane radnih grupa. Tokom radionice razgovaralo se o trendovima na tržištu, analizi kvaliteta podataka i i samih čimbenika koji utječu na cijena stana i kuća.

Tokom drugog dana od strane stručnjaka date su instrukcije i preporuke vezane za metodologiju, te upute za praktičnu daljnju analizu i određivanja vrijednosnih zona koristeći podatke Registra cijena i GIS alate.

Također tokom radionice razgovaralo se o fazi produženja projekta i o aktivnostima koje je potrebno provesti radi pripreme za pilot projekt masovne procjene i izrade studije za buduće aktivnosti.

Ključne reči: radionica  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija