Latinica | English

 

 

Održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva civilnih poslova BiH

CILAP | 13.9.2019.

Sastanak je održan u prostorijama Ministarstva civilnih poslova a tema sastanka bila je planiranje zajedničkih aktivnosti na završetku radova na novoj nivelmanskoj mreži visoke tačnosti i određivanje geoida BiH.

Dana 12.09.2019. godine održan je sastanak predstavnika CILAP projekta i Ministarstva civilnih poslova BiH. Predstavljene su završene aktivnosti u sklopu osnovnih geodetskih radova u BiH, prikazani radovi koji se izvode ove godine te plan aktivnosti za sljedeću godinu.

Razgovaralo se o mogućem sufinansiranju nivelmanskih mjerenja od strane Ministarstva civilnih poslova te mogućnostima implementacije novih projekata. Predstavnici Ministarstva civilnih poslova pokrenut će ponovo inicijativu za odobrenje finansiranja preostalih radova na nivelmanskim mjerenjima planiranim 2017. godine te uključiti obje geodetske uprave u nove projekte vezane za progušćenje mreže permanentnih stanica FBIHPOS i SRPOS.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo do sada izvršenim radovima kao i uloženim naporima na implementaciji novih referentnih sistema BiH.

Ključne reči: nivelman visoke tačnosti  

Galerija fotografija