Latinica | English

 

 

Primopredaja izvornih kodova i tehničke dokumentacije za razvijena softverska rješenja

CILAP | 14.11.2019.

RUGIPP preuzeo obavezu upravljanja, unapređenja i održavanja Aplikacija

Na sastanku između Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), CILAP projekta i kompanije „Geometrika“ d.o.o. održanom je u sjedištu RUGIPP u Banjaluci 14.11.2019.godine, izvršena je  primopredaja tehničke dokumentacije i izvornih kodova za Aplikacije (softverska rješenja) razvijene za RUGIPP uz podršku CILAP projekta. Zapisnik o primopredaji su potpisali direktorica RUGIPP Bosiljka Predragović, direktorica CILAP projekta Andja Zimić i direktor izvođača Jerko Leventić.  

Izvođač je predao izvorne kodove i tehničku dokumentaciju za sledeće Aplikacije:

  1. Aplikacija za uspostavu, vođenje i održavanje Adresnog registra i Registra prostornih jedinica Republike Srpske
  2. Aplikacija za uspostavu, vođenje i održavanje Registra cijena nepokretnosti Republike Srpske
  3. Aplikacija za javni uvid u katastarske podatke RUGIPP „E-katastar“.

Preuzimanjem izvornih kodova i tehničke dokumentacije RUGIPP preuzima od CILAP projekta navedene Aplikacije na dalje upravljanje, unaprijeđenje i održavanje.

Tokom sastanka istaknuta je odlična saradnja svih učesnika koja je rezultirala izradom Aplikacija koje su značajno doprinele unapređenju zemljišne administracije u Republici Srpskoj, između ostalog, kroz uspostavljanje bliske saradnje sa jedinicama lokalne samouprave, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, te obezbeđivanjem dostupnosti i transparentnosti podataka RUGIPP za javnost.

Ključne reči: informacione tehnologije  

Galerija fotografija