Latinica | English

 

 

WS1 : Priprema za početak Pilot projekta i praćenje analiza stambenog tržišta

CILAP | 24.2.2020.

Analiza tržišta i vrijednosne zone

U skladu sa planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 17-21. februara/veljače 2019. godine, u Banja Luci, održana je radionica u okviru komponente 3: Podrška uspostavi Registra Cijena Nepokretnosti i jačanje među institucionalne saradnje.

Radionicu je vodio gosp. Söderblom Hans, stručnjak iz Švedske iz oblasti Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa CILAP projekta iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske.

Cilj radionice bio je da se daju detaljna uputstava za nastavak rada na implementaciji  Pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti na teritoriji oba entiteta.

Prvi dio radionice  započeo  je prezentacijama od strane radnih grupa. Predstavljen je projektni zadatak te odrađene analize vezane za  stambene nepokretnosti. Od strane stručnjaka date su upute vezane za klasifikaciju nepokretnosti, određivanje osnovne nepokretnosti, postavljanje modela. Radnim grupama takođe je predstavljena zakonska regulativa Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti u Švedskoj.

Sve aktivnosti vezane za Pilot Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti provode se kroz Izlaznu fazu CILAP projekta.

Ključne reči: radionica  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija