Latinica | English

 

 

Uskoro prvi Registar nepokretnosti

CILAP | 16.7.2020.

Implementacija Pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti

Danas 16.07.2020. godine, održana je jednodnevna online radionica u okviru komponente 3: Podška uspostavi Registra cijena nepokretnosti i jačanje institucionalne saradnnje sa poreskom upravom. Radionicu  je vodio Dušan Mitrović iz Geodetske uprave Republike Slovenije, a bila je vezana za aktivnosti koje su isplanirane CILAP- projektom u tekućoj godini. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske i direktorica projekta Andja Zimic.

Kako radne grupe obe Uprave trenutno rade na implementaciji Pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti, jedna od najznačajnih stavki jeste formiranje Registra nepokretnosti. U nerednom periodu planiran je terenski popis svih nepokretnosti koje se nalaze u obuhvatu Pilot područja. Od strane stručnjaka date su instrukcije i preporuke vezane za daljnje izvršavanje aktivnosti kako za formiranje Registra nepokretnosti tako i za određivanja vrijednosnih zona na odabranoj lokaciji koristeći podatke Registra cijena i GIS alate.

Sve aktivnosti vezane za Pilot projekat masovne procjene vrijednosti nepokretnosti provode se kroz Izlaznu fazu CILAP projekta.

Ključne reči: zemljišna administracija  informacione tehnologije  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija