Latinica | English

 

 

Završne pripreme za početak pilot projekta

CILAP | 1.9.2020.

Radni sastanak i potpisivanje ugovora

Predstavnici  Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), Poreske uprave  Republike Srpske, Gradske uprave Grada Banjaluka, opštine Laktaši i CILAP projekta sastali su se 01.09.2020 godine, kako bi precizirali modalitete saradnje tokom izvođenja pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti.

Tokom sastanka učesnici su detaljno informisani o načinu rada tokom imlementacije pilot projekta, postignut je dogovor o interoperabilnosti i razmjeni podataka te međusobnim obavezama.

Takođe, predstavnici  RUGIPP i CILAP projekta su  31.08.2020 godine potpisali ugovore sa konsultantima koji će raditi terenski popis nepokretnosti.

Timovi na terenu pomoću aplikacije za prikupljanje podataka popisivaće nepokretnosti s ciljem njihove identifikacije, a cilj popisa jeste formiranje Registra nepokretnosti.

Tokom sastanaka, direktorica CILAP projekta Anđa Zimić naglasila je značaj formiranja Registra nepokretnosti prvenstveno za lokalnu zajednicu, a zatim za sve privredne i društvene subjekte.

Terenski rad počinje 02. septembra sa prezentacijama i obukama, zatim se izlazi na teren i to iz Rosulja, a obuhvataće i Novu Varoš, naselje Ante Jakića, Centar, Aleju Centar, Borik, odnosno dvije katastarske opštine Banja Luka 6 i Banja Luka 7 , 110 ulica i oko 20.000 nepokretnosti.

Građani će o izvođenju pilot projekta – popisa nepokretnosti biti obavešteni putem sredstava javnog informisanja.

Ključne reči: projekat  zemljišna administracija  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija