Latinica | English

 

 

Radionica „Simulacija tržišta i zajednička diskusija o pitanjima vezanim za izvršavanje pilot projekta“

CILAP | 24.11.2020.

Danas 24.11.2020. godine, održana je jednodnevna online radionica u okviru komponente 3: Podrška u održavanju Registra Cijena nekretnina i jačanje institucionalne suradnje s poreznim upravama.

Radionicu  je vodio gosp.  Hans Söderblom iz Lantmäterieta a bila je vezana za aktivnosti koje su isplanirane CILAP- projektom u tekućoj godini. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske i direktorica projekta Andja Zimic.

Radne grupe su radile na zadacima koji su postavljeni na prošloj radionici te predstavile poduzete aktivnosti odnosno analize podataka Registra cijena nekretnina i prikupljenih podataka sa terena u svrhu izvođenja pilot projekta.

Od strane stručnjaka date su instrukcije i preporuke vezane za daljnje izvršavanje aktivnosti te je predstavljena simulacija tržišta nekretnina  i primjeri izvođenja u Švedskoj. U slučaju nedostatka podataka na području nekretnine za koju se izrađuje procjena vrijednosti moguće je, uz dodatnu analizu i interkvalitativno izjednačenje, upotrijebiti i druge podatke koji su dostupni na usporedivim područjima. Usporedivost područja utvrđuje se prema gospodarskim, prostornim, prostorno-planskim i demografskim pokazateljima.

Na radionici se također razgovaralo o narednoj radionci koja treba da bude održana 02.12.2020. godine zajedno sa predstavnicima Porezne uprave Švedske, Porezne uprave Federacije BiH te Porezne uprave i Ministarstva financija Republike Srpske.

Ključne reči: radionica  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija