Latinica | English

 

 

Potpisan sporazum o realizaciji projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti za područje opštine Laktaši

CILAP | 18.1.2021.

Uskoro početak terenskog popisa u Laktašima

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović potpisali su, dana 18.01.2020. godine, sporazum o sprovođenju projekta masovne procjene vrijednosti nepokretnosti na području opštine Laktaši.

Bojić je rekao da je riječ o pilot-projektu podržanom od Vlade Švedske koji je veoma značajan za ovu opštinu jer će biti omogućen popis svih nepokretnosti na području ove lokalne zajednice.

"To nam mnogo znači kada je riječ o privredi, stanovništvu, za adresne i ostale registre koji su bitni za svakodnevno rukovođenje lokalnom upravom. To će, prije svega, omogućiti povećanje prihoda naše lokalne zajednice te omogućiti privredi da ima adekvatne logističke podatke kako bismo zajedno radili na razvoju opštine Laktaši", rekao je Bojić novinarima u Laktašima nakon potpisivanja sporazuma.On je dodao da će opština Laktaši učiniti sve da se ovaj projekat što kvalitetnije sprovede.

Predragovićeva je navela da svaka jedinica lokalne samouprave, da bi planirala privredni razvoj u srednjoročnom periodu, mora da ima popisanu imovinu u svom vlasništvu.Ona je dodala da to nije moguće bez RUGIPP-a, te je dodala da će na tom polju saradnja sa opštinom Laktaši biti unaprijeđena.

Pripremne aktivnosti za izvođenje projekta masovne procjene vrijednosti nepokretnosti krenule su danas, dok se izlazak na terenski popis planira za februar.

Ključne reči: adresni registar  

Galerija fotografija