Latinica | English

 

 

Radionica - Analiza stambenog tržišta

CILAP | 11.3.2021.

Pojašnjenje izvršenih analiza vezanih uz tržište nekretnina

Danas 10.03.2021. godine, održana je jednodnevna online radionica u okviru komponente 3: Podrška u održavanju Registra Cijena nekretnina i jačanje institucionalne suradnje s poreznim upravama.

Radionicu  je vodio gosp.  Hans Söderblom iz Lantmäteriet-a a bila je vezana za aktivnosti koje su isplanirane CILAP- projektom u tekućoj godini. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske i direktorica projekta Andja Zimic.

Stručnjak je dao upute i preporuke vezane za analize stanova, tako što je prezentovao analizu procjene skupa podataka poslanih švedskim stručnjacima.

Radne grupe su radile na zadacima koji su postavljeni na prošloj radionici te predstavile poduzete aktivnosti.

Radna grupa ispred Federacije Bosne i Hercegovine prezentovala je analize stambenih porodičnih kuća na nivou FBiH  po uputama sa prethodne radionice .

Radna grupa ispred Republike Srpske također je predstavila analizu stanova (pilot projekat) za Banja Luku i RS.

Planirane su i eventualne potrebe radionice za porezne uprave u FBiH i RS-u i date su preporuke za daljnji rad od strane stručnjaka ispred Lantmäteriet-a.

Ključne reči: radionica  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija