Latinica | English

 

 

Prezentacija testnih modela za različite tipove nepokretnosti

CILAP | 14.5.2021.

Nastavak rada na masovnoj procjeni vrijednosti nepokretnosti

Dana 12.05.2021. godine, održana je online radionica u okviru komponente 3: Podrška u održavanju Registra Cijena nepokretnosti i jačanje institucionalne suradnje s poreskim upravama.

Radionicu je vodio Hans Söderblom iz Lantmäteriet-a a prisustvovali su članovi radnih grupa iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, CILAP projekta, te angažovani konsultant, profesor Željko Račić.

Profesor Račić je u saradnji sa članovima radne grupe iz RUGIPP i na osnovu dostavljenih podataka, prezentovao testne modele za različite vrste nepokretnosti (stanove, kuće, poslovne prostore i garaže). Testni modeli su razvijeni na osnovu uzorka od 20-95 jedinica. Gospodin Söderblom je dao dalje preporuke i sugestije vezane za rad obe radne grupe.

Na sastanku održanom 14.05.2021. godine radna grupa RUGIPP, predstavnici CILAP projekta i profesor Željko Račić nastavili su sa testiranjem i analizom testnih modela.

Pošto su obe radne grupe izvršile analizu prikupljenih podataka i sve materijale poslale gosp. Söderblom-u, u narednom periodu će nastojati da se zajedničkim radom i saradnjom dođe do najboljeg rješenja, odnosno da se odrede najbolji modeli (za stanove i kuće) za Masovnu procijenu vrijednosti nepokretnosti, koji bi bio primjenjiv na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ključne reči: procena vrednosti nekretnina  

Galerija fotografija