Latinica | English

 

 

Nastavak uspješne saradnje na realizaciji CILAP projekta

CILAP | 19.5.2021.

Odlični rezultati impementacije pilot projekta

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Republike Srpske, Gradske uprave grada Banja Luka, opštine Laktaši i projekta "Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini "- CILAP sastali su se 19.05.2021. godine, kako bi sagledali rezultate pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti i dogovorili modalitete saradnje u predstojećem periodu.

Uvodni govor na sastanku održala je direktorica CILAP projekta Anđa Zimić, koja je tom prilikom izjavila da je jako zadovoljna dosadašnjim radom i saradnjom svih institucija uključenih u realizaciju ovog projekta.

Tokom sastanka učesnici su informisani o sledećem:

  • Završena je kontrola obuhvata pilot područja za KO Jakupovci i razlike su proslijeđene opštini Laktaši;
  • Trenutno se vrši popis nepokretnosti u centru KO Laktaši, uz istovremene pripreme za popis KO Veliko Blaško;
  • Uskoro se očekuje izlazak na teren za popis nepokretnosti u KO Banja Luka 5, kako je dogovoreno u Sporazumu o implementaciji Pilot Projekta masovne procjene vrijednosti za područje grada Banjaluke;
  • Radna grupa projekta, zajedno sa profesorom Željkom Račićem, radi na postavljanju modela masovne procjene vrijednosti nepokretnosti za različite vrste nepokretnosti (stanove i kuće).

Kao zaključak sastanka, dogovoreno je da se nastavi sa planiranim aktivnostima i daljom razmjenom podataka između učesnika, u cilju unapređenja sistema poreza na nepokretnosti, odnosno implementacije pilot projekta.

Ključne reči: cilap  registar cijena nekretnina  projekat  

Galerija fotografija