Latinica | English

 

 

Nastavak rada na pilot projektu Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti

CILAP | 18.6.2021.

Dvodnevna radionica sa stručnjakom iz Republike Slovenije

U okviru komponente 3: Podrška u održavanju Registra Cijena nepokretnosti i jačanje institucionalne saradnje s poreskim upravama, održana je dvodnevna online radionica, 16. i 17. juna 2021.

Radionicu je vodio Dušan Mitrović, načelnik odjeljenja za masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti u Geodetskoj upravi Slovenije, a prisustvovali su predstavnici CILAP projekta, članovi radnih grupa iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i direktorica CILAP projekta, Anđa Zimić.

Tokom radionice, članovi radne grupe iz Republike Srpske prezentovali su dosadašnje rezultate rada na pilot projektu Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti i zajedno sa ekspertom iz Slovenije analizirali su prikupljene i obrađene podatke. Nakon diskusije i aktivnog učešća svih prisutnih, Dušan Mitrović dao je dalje upute i smjernice za nastavak rada ka određivanju modela za masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti.

Dogovoreno je da se do naredne radionice nastavi sa radom na kvalitetu podataka i urade detaljnije analize tržišta nepokretnosti u okviru pilot područja, u svrhu utvrđivanja što realnijih cjena nepokretnosti.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  projekat  

Galerija fotografija