Latinica | English

 

 

Prenos iskustava Agenciji za katastar nepokretnosti Republike Sjeverne Makedonije

CILAP | 23.6.2021.

Faktori uspjeha: Uspostava i održavanje Adresnog registra i Registra prostornih jedinica

U želji da čuju iskustva CILAP projekta u postupku uspostave i održavanja Adresnog registra i Registra prostornih jedinica u Bosni i Hercegovini kolege iz Agencije za katastar nepokretnosti Republike Sjeverne Makedonije (AREC) zatražili su održavanje online radionice.

Radionica je održana 22.06.2021. godine, a najvažnije teme radionice su bile: saradnja sa gradovima/opštinama, održavanje i ažuriranje podataka, obuke za zaposlene u opštinama, pravna pitanja, te načini korišćenja, distribucije i objave podataka.

Prezentaciju pod nazivom „Faktori uspjeha“ održali su Dejan Jeremić, nacionalni koordinator i koordinator za Adresni registar CILAP projekta, i Jasmin Ćatić, koordinator za Adresni registar u Federaciji Bosne i Hercegovine.  Direktorica CILAP projekta Andja Zimic i direktorica švedskog donatorskog projekta u Sjevernoj Makedoniji Jenny Svennewall aktivno su učestvovale u radu radionice.

Kolege iz Severne Makedonije su zaključile da će iskustva Bosne i Hercegovine biti vrlo značajna za unapređenje izrade Adresnog Registra u njihovoj zemlji. Dogovoreno je da se saradnja nastavi.

Ključne reči: upravljanje zemljištem  informacione tehnologije  registar cijena nekretnina  adresni registar  

Galerija fotografija