Latinica | English

 

 

Online radionica sa stručnjakom iz Lantmäteriet-a

CILAP | 23.7.2021.

Predstavljanje izvršenih analiza vezanih za stanove iz pilot projekta

U četvrtak, 22.07.2021. održana je online radionica u okviru komponente 3: Podrška održavanju Registra Cijena nepokretnosti i jačanje institucionalne saradnje s poreskim upravama.

Radionicu  je vodio gosp. Hans Söderblom iz Lantmäteriet-a, a učestvovali su predstavnici CILAP projekta, članovi radnih grupa iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (FGU) i direktorica CILAP projekta, Anđa Zimić.

Radna grupa iz Republike Srpske predstavila je svoje aktivnosti i rad na zadacima koji su postavljeni na prošloj radionici, dok je stručnjak iz Švedske dao smjernice i preporuke vezane za analize stanova. Takođe, učesnici su razgovarali o načinu utvrđivanja jedinstvenog ID za svaki stan koji je obrađen u okviru pilot projekta, kako bi se mogao nastaviti rad na modelu.

Radionica je održana s ciljem detaljnije analize obrađenih podataka za stanove iz modela B Registra cijena nepokretnosti i utvrđivanja narednih koraka ka realizaciji ciljeva pilot projekta za Masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti.

Ključne reči: radionica  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija