Latinica | English

 

 

Radna posjeta opštini Ribnik

CILAP | 5.4.2022.

Nastavak podrške jedinicama lokalne samouprave

U cilju podrške opštini Ribnik na uspostavi Adresnog registra, te dogovora o jačanju svijesti o značaju rodne ravnopravnosti u zemljišnoj administraciji predstavnici CILAP projekta obavili su radnu posjetu opštini Ribnik.

Sastanku u opštini Ribnik prisustvovali su načelnik opštine Nebojša Karać, zamjenica načelnika Daliborka Davidivić, Anđa Zimić, direktorica CILAP projekta i Dejan Jeremić, nacionalni koordinator CILAP projekta.

Dogovoreno je da se 20. maja 2022. godine održi okrugli sto na kome će predstavnici opštine, javnih institucija i građana imati priliku da se upoznaju sa značajem rodne ravnopravnosti prilikom upisa prava na nepokretnostima, pogotovo u svetlu ekonomskog osnaživanja žena. 

Usaglašene su predstojeće aktivnosti na uspostavi adresnog registra, tj. neophodnost hitnog donošenja rješenja o imenovanju ulica u četiri naseljena mjesta kako bi se radovi na uspostavi Adresnog registra priveli kraju.

Ovom prilikom je izvršena donacija računara od strane CILAP projekta i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za potrebe uspostave i vođenja adresnog registra u opštini Ribnik.

Ključne reči: adresni registar  

Galerija fotografija