Latinica | English

 

 

Generalna skupština EuroGeographics-a

CILAP | 18.5.2022.

Sarajevo, 15. do 17.05.2022. godine

Redovna Generalna skupština EuroGeographics-a, jedan od najznačajnih događaja u domenu upravljanja prostornim informacijama koji svake godine tradicionalno okuplja rukovodioce (direktore) svih Evropskih geodetskih uprava, njihove bliske saradnike kao i važne stručnjake iz oblasti upravljanja prostornim informacijama je održana u Sarajevu od 15. do 17.05.2022. godine.

EuroGeographics je jedinstveno udruženje (mreža) ravnopravnih organizacija javnog sektora (Evropske geodetske uprave nadležne za katastar i mapiranje) aktivnih u upravljanju geoprostornim informacijama iz cijele Evrope. EuroGeographics omogućava razmjenu iskustava, najbolje prakse i naučenih lekcija u predmetnih poljima djelovanja. Udruženje osigurava mrežu saradnje u kojoj se individualni stavovi pojačavaju kao kolektivni glas u međunarodnom okruženju kako bi se poboljšalo razumijevanje važnosti i potencijala podataka svih članova i uloge naših članova.

Na poziv organizatora Generalnoj skupštini su prisustvovali šef odeljenja za međunarodnu saradnju u Lantmäteriet-u Mikael Lilje i direktorica projekta Andja Zimić. 

Ključne reči: međunarodna saradnja  projekat  cilap  

Galerija fotografija